Met het eiwitdieet ga je zoals de naam als doet verklappen meer eiwitten eten. Het dieet staat ook wel bekend als proteïne dieet. Door deze toename van eiwitten maken de koolhydraten plaats. Er wordt niet of in zeer minimale hoeveelheden koolhydraten gegeten. En dan hebben we het niet hier niet over producten met veel suikers. Wel over de gezonde meervoudige koolhydraten die lang energie bieden. De kracht van het dieet zit hem dan ook in het feit dat je meer eiwitten eet. Proteïnes hebben namelijk andere eigenschappen dan suikers. Zo hebben eiwitten veel minder invloed op je bloedsuikerspiegel. Ook zijn het bouwstenen voor spiermassa. Doordat je hier dus de inname van verhoogd bouw je meer spiermassa op. Dit gebeurt natuurlijk in een nog veel grotere maten als je aan krachttraining doet. Doordat je dus je spiermassa beschermt en laat groeien zal je alleen vet verbranden.

Hoe het eiwitdieet maximaal de vetverbranding stimuleert

Een eiwitdieet zorgt voor een zeer goede vetverbranding. Het heeft een aantal redenen waarom dit zo hard gaat met dit dieet. Hieronder zie je hoe het werkt!

Meer eiwitten minder koolhydraten

Je eet met dit dieet veel meer eiwitten. Het eiwitdieet bevat bijna geen koolhydraten. En laten koolhydraatrijke producten je nou net dik maken! Vooral snelle enkelvoudige koolhydraten en suikers. Want ondanks dat alles onder 1 noemer valt, er bestaan wel degelijk verschillende soorten koolhydraten. Zo heb je enkelvoudige en meervoudige koolhydraten. Enkelvoudige koolhydraten worden snel opgenomen wat niet goed is voor afvallen. Hier vallen suikers dus ook onder. Meervoudige leveren veel langer energie en dit gebeurt ook gelijkmatiger. Deze stellen je dus wel in staat af te vallen. Doordat je geen verschrikkelijke pieken krijgt ben je in staat vet te verbranden.

Mag je wel vetten eten in dit dieet?

Vetten worden nog wel met mate gegeten in het proteïne dieet. Het gaat hier echter niet om hele grote hoeveelheden. Ook zijn het met name gezonde vetten. Deze hebben namelijk ook een positief effect op het afvallen. Ze zijn verder gezond en leveren een flinke bijdrage voor een gezond cholesterol in je bloed. Deze vetten vind je onder andere ook in vis, olijfolie en noten.

Moet je alsnog op het aantal calorieën letten?

Je zal altijd tijdens het afvallen minder calorieën moeten eten. Overgewicht wordt namelijk naast verkeerde voeding ook veroorzaakt door te grote hoeveelheden. Nu is het wel heel belangrijk te snappen dat je niet door moet schieten. Als je namelijk heel veel gaat dalen in je calorieën heeft dat als effect dat je weer sneller aankomt. Doordat je lichaam naar een “survival” oftewel spaarstand overschakelt gaat het juist vetten vasthouden. Ben je dan klaar met het dieet kom je nog sneller aan! Je zal dus moeten minderen, maar minderen met mate. Klinkt grappig maar zo is het wel. Je dient dit op een slimme manier aan te pakken.

Is het eiwitdieet de snelste manier om af te vallen?

Een eiwitdieet is bij uitstek het beste dieet om snel mee af te vallen! Andere diëten zijn een stuk minder effectief, gezond en ook lekker. Bij een goed eiwitdieet krijg je namelijk heel veel lekkere recepten. Deze kun je vaak zelf maken, aangevuld met wat producten uit het dieet. Dit maakt het makkelijk om bv. een lekker tussendoortje te nemen bestaande uit veel eiwitten. Het eiwitdieet is dus de beste manier om snel wat aan je overgewicht te doen. Het daarmee ook 1 van de weinige diëten die echt werken. Niet zoals een hoop van die andere halfbakken methodes, maar een dieet dat je echt gaat laten afvallen.

Wat zijn de ervaringen met het eiwitdieet?

De ervaringen met het dieet zijn daarom ook overtreffend. Praktisch iedereen die het eiwitdieet volgt valt er in een heel snel tempo mee af. Veel mensen merken ook dat ze meer energie krijgen, zich beter en gezonder voelen.

Hoe gezond is afvallen met dit dieet?

Met het eiwitdieet blijf je eten waardoor je geen extreme tekorten opdoet. Ook krijg je in de meeste gevallen alles binnen wat je nodig hebt. Gecombineerd met gezonde vetten kun je dus best zeggen dat het hier om een gezond dieet gaat! Je gaat dus leerzaam, snel en gezond afvallen.

Eiwitdieet totale beoordeling

Het eiwitdieet zal je snel laten afvallen. Het is verder gezond en vaak redelijk makkelijk te volgen. Hiermee is de beoordeling van het dieet dan ook erg goed en ga je er absoluut heel snel mee afvallen!