Steeds vaker komen er superfoods bij, dat wil niet zeggen dat ze allemaal ook echt werken. Nu hebben de meeste van deze bomen, planten of kruiden wel werkzame stoffen die je gezondheid kunnen verbeteren. Toch wordt er eerst vaak grondig onderzoek naar gedaan om dit ook te bewijzen en onderbouwen. De Ginkgo Biloba boom heeft bepaalde voordelen, waardoor ook naar deze nieuwe telg op de markt steeds mee onderzoek wordt verricht. Toch wordt het in Azië al eeuwenlang gebruikt en toegepast op verschillende manieren.

Inleiding van deze boom

Je zou zeggen dat deze boom door de Japanse naam, alleen in Aziatische landen voor zou komen. Niks is minder waar, want de boom komt in het wild of geteeld eigenlijk overal voor. Het is een boom met kleine bladeren die flink groot kan worden. Ook de leeftijd van de boom is behoorlijk lang, zo kunnen ze duizenden jaren oud worden. In China staat waarschijnlijk een van de oudste bomen met een leeftijd van meer dan 3500 jaar. Het is dan ook een vrij onverwoestbare boom.

Wat zijn de voordelen van Ginkgo Biloba?

De kracht van de boom zou verschillende gezondheidsvoordelen hebben op je gezondheid. Zo kun je denken aan het verlagen van hart- en vaatziektes, een goede bloedsomloop, verhoging van je libido en concentratie vermogen.

Je kunt Ginkgo Biloba niet altijd gebruiken! Met name in de beginfase van een zwangerschap of bij een alles behalve vloeiend verlopende menstruatie kun je het niet gebruiken. Heb je bepaalde medicatie, dan kan het ook zijn dat je Ginkgo Biloba matig of beter helemaal niet kunt gebruiken om zo de werking van je huidige medicatie niet te verstoren. Vraag advies aan een deskundige of bij voorkeur specialisten, huisarts of apotheek wanneer dit soort gevallen zich voordoen voor een veilig gebruik van Ginkgo Biloba waaronder ook bijpassende supplementen behoren.

Waar smaakt Ginkgo Biloba naar?

Het is in veel vormen te kopen waarbij je moet denken aan tabletten, capsules, vloeistoffen, thee, olie, nootjes (zaden) en nog veel meer. Natuurlijk zal je bij het gebruik van supplementen niet veel merken van de smaak. Wanneer je Ginkgo Biloba nootjes koopt in een toko, of eigenlijk de zaden, dan smaken deze vrijwel nergens naar en is het meer om iets te knagen te hebben!

Vers uit de natuur en zelf aanbakken kan echter een andere smaak teweeg brengen. Deze zal dan wat meer lichtzoet zijn volgens velen die het op deze manier bereiden!

Ideaal voor studenten tijdens tentamen of examenperiodes!

Ginkgo Biloba vindt je ook in bepaalde hulpmiddelen voor concentratie, wat natuurlijk ideaal is voor studenten in een blokperiode, tentamen- of examenfase.