Sja, het koolhydraatarm dieet. Ik moet je heel eerlijk zeggen, toen ik ermee begon wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten. Ik zie koolhydraten namelijk als belangrijke voedingsstof. En ik ging er behoorlijk sceptisch in. Een beetje in de trant van “weer zo een hype die niet werkt”. Maar na een klein beetje lezen erover stuurde ik dat al behoorlijk bij. Je komt dan namelijk snel tot de ontdekking dat wat er over geschreven wordt wel klopt. Ik heb dan toch besloten me te wagen aan een koolhydraatarme periode om te zien of ik ermee zou afvallen. Ik had mezelf erg goed voorbereid want ben naast een zoetekauw ook fan van carbs. Deze gaan in dit dieet flink op de bon. Met name al die lekkere zoetigheid missen leek voor mij een doorn in het oog. Bijna onmogelijk zelfs. Toch met een extra portie motivatie begonnen met het koolhydraatarm dieet. Hieronder dan ook mijn bevindingen en wat meer informatie over de werking van dit dieet.

Waarom ik gekozen heb voor dit dieet

De reden dat ik met het koolhydraatarm dieet ben gestart is omdat ik vriendinnen om me heen erover hoorde. Deze waren er lyrisch over en dan krijg je al snel interesse als je ook zelf de nodige kilo’s moet afvallen. Toch geloof ik niet snel dingen en wil ik het ook altijd zelf uitzoeken. Die extra stap heeft ervoor gezorgd dat ik er veel over ben gaan lezen. Hiermee ben ik tot nieuwe inzichten gekomen en ben ik veel wijzer geworden. Het principe achter dit dieet staat met dan ook erg aan. Het omzetten van koolhydraten naar vetten (en wellicht een beetje eiwitten) als brandstof was nieuw voor me. Maar het is iets dat je lichaam zelf omschakelt als het minder koolhydraten binnen krijgt.

Ketose is de drijvende kracht achter afvallen

Dit heet ketose. Je hebt hier verschillende gradaties in. Maar allemaal werken ze op dezelfde manier. Je zorgt er met een verhoogde inname van eiwitten voor dat je alleen opgeslagen vetten verbrand. Mede door iets te minderen in calorieën. Maar het is ook belangrijk wat je eet. Daar ben ik met het koolhydraatarm dieet wel achter gekomen. Zo kunnen suikers ervoor zorgen dat je in een vicieuze cirkel beland en dus steeds maar blijft aankomen. Naast het feit dat extremen hierin ongezond voor je kunnen zijn. Met dit dieet maak je daar dus korte metten mee!

Mijn bevindingen over het koolhydraatarm dieet

Na begonnen te zijn met het dieet had ik niet gelijk zoiets van “dit staat me tegen”. Beginnen met een dieet is altijd even doorbijten. Maar dat is ook omdat ik me op het ergste had voorbereid. Dan kan het alleen maar meevallen. Maar het koolhydraatarm dieet is eigenlijk veel meer dan dat! Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik er eigenlijk best wel van geniet. Hieronder zal ik je uitleggen waarom.

Lekker, vooral heel erg lekker!

Bij veel diëten is het eten niet lekker of krijg je te maken met een hoop kant en klare rommel. Nu vind ik dat sowieso al niet lekker en eet ik nooit magnetronmaaltijden. Maar ik hou wel van allerlei lekkers en daar gaat het fout. Met het koolhydraatarm dieet (de recepten die ik in handen kreeg in ieder geval) moet ik zeggen dat ik nog bijna geen recepten ben tegengekomen die ik niet lekker vind. Sommige zijn iets minder lekker maar nog steeds erg goed. Ik denk daarom dat daar ook wel de kracht zit. Want het geeft mij een gevoel van “ik ben eigenlijk niet echt aan het diëten” ondanks dat ik het natuurlijk wel netjes opvolg allemaal. Maar mijn gezin eet vaak gewoon lekker mee. Dus ik hoef ook niet aparte maaltijden voor hun te maken. Dit doen ze uit support maar ook omdat ze het eten dat ik maak gewoon lekker vinden. Voor mij dus ideaal te combineren en in te passen in mijn leven.

De effectiviteit van geen koolhydraten eten merk je enorm

Vet verbranden gaat snel met dit dieet. In de eerste week merkte ik al een gewichtsverlies van 2,5 tot 3 kilo. Ik weeg me altijd op dezelfde momenten en na wc bezoek op een lege maag (in de ochtend). Dus dit geeft me een aardig beeld van hoeveel ik nu echt afval. En dat het hier dus niet gaat om vocht, kleding of een volle maag. Momenteel zit ik nog steeds op een 2,5 kilo of iets meer per week. Gaat dus heel erg lekker allemaal. Voel me ook een stuk beter!

Ken geen dieet dat sterker is dan deze

Ik heb zelf maar een paar diëten gevolgd voordat ik met het koolhydraatarm dieet begon. Maar dit is echt veruit het beste dieet dat ik ben tegengekomen. Het doet voor mij in ieder geval alles goed! Elke week val ik er nog steeds mee af en voel me steeds gezonder. Heerlijk, echt hoe geweldig dat dieet nu eens echt werkt in plaats van loze beloftes bij andere diëten.

Zeer tevreden over dit dieet

Ik ben daarom ook meer dan tevreden over dit dieet. Kan het iedereen aanraden en hoop dat jullie er dan ook net zo goed mee gaan als dat ik dat doe. Het koolhydraatarm dieet werkt en maakt me daarnaast ook nog eens een stuk gezonder en fitter!