Ben jij ook klaar om jouw overgewicht nu eens echt aan te pakken? Met de juiste informatie ga ook jij snel afvallen! Ik hoor je denken “maar hoe doe je dat dan?” …dit komt omdat er veel verhalen de ronde doen en het niet altijd direct duidelijk is wat nu echt werkt. Daarom is het belangrijk te weten wat afvallen nu eigenlijk precies inhoudt. Als je dit snapt, dan kan je zelf hier een geschikt dieet bij kiezen. Niet alle diëten werken, maar er zijn er een paar die juist wel heel erg goed zijn! Deze zijn vaak wel op 1 hand te tellen. Bij de meeste diëten zal je toch uiteindelijk weer aankomen. Dit kan aan een heleboel dingen liggen. Wij gaan je uitleggen waar je op moet letten en hoe jij ook snel kan gaan afvallen.

Veel verhalen, maar wat werkt nu echt?

De ene verteld dit en de andere dat. Maar om onderscheid in “dit” en “dat” te kunnen maken zal je moeten weten wat jouw overgewicht veroorzaakt. Je moet eigenlijk als leidraad nemen dat elk pondje door het mondje gaat. En zo is het in de meeste gevallen ook. Vaak komt het door een verkeerd voedingspatroon waarbij de verkeerde dingen en te grote hoeveelheden worden gegeten. Info die je zelf natuurlijk ook wel kan bedenken, maar toch benadrukken we dit nog maar eens. Dit doen we omdat je dan ook kan inzien waar het fout gaat en welke oplossing er is voor dit probleem. Veel van onze voeding vandaag de dag bevat koolhydraten, suikers en vetten. Alles om het lekker, smeuïg maar ook verslavend te maken. Hier gaat het voor veel mensen dan ook fout. Overgewicht wordt geleidelijk aan steeds meer, tot het punt dat je echt moet gaan afvallen. Maar hoe pak je dit het beste aan? Lees vooral verder…

Afvallen doe je voornamelijk door je voedingspatroon aan te passen

Er moet dus rigoureus wat veranderen in je voeding. Belangrijk is hierbij te kijken naar het verminderen van koolhydraten. Deze zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor jouw overgewicht. Koolhydraten die snel worden opgenomen zoals suikers maar ook andere enkelvoudige varianten zorgen voor het meeste overgewicht. Deze moeten dus worden vermeden. Meervoudige koolhydraten kunnen met mate worden gegeten. Verder zal je moeten kijken naar vetten en dan met name verzadigde vetzuren. Te grote mate en met name de laatste variant zijn niet goed voor je. Eiwitten mogen wel wat worden verhoogd. Om de perfecte balans te hanteren doe je er hier verstandig aan een eiwitdieet te volgen. Hierbij krijg je alles in de juiste verhoudingen binnen. Ook is het een gezond dieet!

Maak een duidelijk plan en gun het tijd

Zorg ervoor dat je (zeker als je veel wilt afvallen) de nodige tijd voor uittrekt. Afvallen kan heel snel gaan en daar doe je het ook voor. Maar je moet ook realistisch zijn. Grijp dus niet te snel naar extremen want deze werken toch niet en hebben een tegengestelde werking. Je zal er dus eerder zwaarder van worden. Laat je niet om de tuin leiden maar maak een duidelijk plan van aanpak met een goed dieet.

Sporten helpt je sneller vet te verbranden

Voeding is bepalend of je gaat afvallen of niet. Door je voeding aan te passen zal je dus ook van je overgewicht af raken. Toch is hierbij sporten natuurlijk mooi meegenomen maar niet noodzakelijk. Het zal ook voor de nodige verbranding zorgen waardoor alles nog wat beter gaat.

Wat is het beste dieet en laat je echt afvallen?

Het beste dieet is rijk aan eiwitten, beperkt in vetten en arm in koolhydraten. Nu zijn er meer diëten die dit principe hanteren. Dan is het verder belangrijk te kijken naar variatie, voldoende gezonde voedingsstoffen en dat je niet veel te weinig eet. Minder eten is noodzakelijk om af te vallen, maar te weinig eten doet afbraak aan het afvallen. Verder moet je niet geloven in pilletjes en wondermiddeltjes. Deze kosten alleen maar een hoop geld en helpen niet. Met deze informatie ben je in staat hier zelf een goed dieet bij te kiezen.

Afvallen en eindconclusie!

Afvallen is niet simpel. Het is heel complex. Maar door een paar simpele stappen door te nemen is het volgen van een goed dieet niet moeilijk. Zo kan iedereen dus snel afslanken. Zolang je maar weet wat je doet. Alleen dan zal je ook echt gaan afvallen!