Het ziekenhuisdieet is geen dieet dat bedoeld is om snel en gezond af te vallen. Het komt namelijk uit ziekenhuizen die het gebruiken voor hele andere doeleinden. Dit dieet is later overgenomen door consumenten die denken hiermee snel kilo’s vet te gaan verbranden. Gedeeltelijk zit hier wel wat van waarheid in. Je gaat er namelijk ook echt wel een paar kilo mee afvallen. Maar het zal je niet echt van overgewicht af helpen, zeker niet als je meer dan een paar kilo moet afvallen. Ook is het minder gezond voor je dan andere diëten. Dit komt ook weer omdat het ziekenhuisdieet met een hele andere insteek is ontwikkeld. Je moet het dan ook eigenlijk niet zien als dieet voor een groter plan!

Waarom is dit dieet dan niet goed?

Wel laten je hieronder zien wat de redenen zijn waarom het ziekenhuisdieet niet de beste manier van afvallen is. Je kan hier natuurlijk dan zelf jouw conclusies uit trekken. Wij geven alleen de nodige inzichten voor mensen die niet bekend zijn met de nadelen van dit dieet.

Tekorten en zeer weinig variatie in wat je mag eten

Doordat je eten bestaat uit een klein arsenaal zal je met dit dieet dan ook tekorten op gaan doen. Zeker als je het wat langer gebruikt. Je mist namelijk belangrijke voedingstoffen die je normaal haalt uit voeding die je met het ziekenhuisdieet niet mag eten. Je kan natuurlijk voor jezelf nagaan dat dit niet gezond is. Tekorten die je opdoet kunnen namelijk in eerste instantie klachten veroorzaken. Maar op lange termijn kunnen ze zelfs schadelijk zijn. Je moet dan ook nooit een dieet volgen waarin je (teveel) tekorten op gaat doen. Afvallen moet snel gebeuren maar ook gezond. Uiteindelijk gaat het er namelijk om dat je je beter gaat voelen. Het is dus altijd gezonder worden en een mooier lichaam krijgen.

Crashdieet en daardoor kans op het jojo effect

Minder eten en afvallen is 1 ding maar hierin doorslaan is een ander verhaal. Het klinkt ook heel aantrekkelijk, nog harder afvallen. Waar veel mensen dan niet direct bij nadenken is dat dit ongezond is en nog meer overgewicht juist in de kaart speelt. Doordat je lichaam bij te weinig eten processen in werking zet zal je alleen nog maar meer aankomen. Dit heeft mede te maken met het jojoj effect. Hierdoor val je eerst te snel af, waardoor je gaat sparen. Met sparen hebben we het dan niet over geld op je spaarrekening, wel over vet op je lichaam. Niet de bedoeling als je wilt afvallen!

Alleen goed voor korte termijn resultaten

Je kan het ziekenhuisdieet niet al te lang volgen. Het is namelijk niet gezond je lichaam langdurig uit te hongeren op de manier. Ook het ontbreken aan allerlei essentiële voedingsstoffen is een belangrijk argument hiervoor. Prijs je dus niet rijk met deze manier van afvallen als je echt gaat voor die lange termijn resultaten. Een blijvend mooi figuur is dit dieet moeilijk te verwezenlijken.

Welke alternatieven bestaan er voor het ziekenhuisdieet

Wil je niet teveel betalen voor een dieet en zelf veel in de hand hebben, dan zijn er wel degelijk goede alternatieven voor het ziekenhuisdieet. Het beste alternatief is een koolhydraatarm dieet. Hiermee mag je veel verschillende dingen eten zodat het ook goed vol te houden is. Verder leer je nu eigenlijk wat echte voeding is. Dit betekent voeding die dichter bij de natuur staat zoals het bedoeld is om te eten. Hiermee vergroot je de kans aanzienlijk dat je ook een verandering maakt in je levensstijl. Je zal ontdekken dat deze gezonde voeding namelijk heel erg lekker is. De kans dat je ermee doorgaat en dus steeds gezonder wordt is hierdoor heel groot. Je zal merken dat dit dan ook echt naar jouw succes gaat leiden als het gaat om snel afvallen.